Ting å huske på før du reiser

Ferie er noe av det beste som finnes. Folk reiser med jobben, men det er feriereiser som virkelig gjør at du kan planlegge som du har lyst og slappe av uten det konstante kjøret med e-poster, telefoner og annet.

Pass og visumregler

Reiser krever ofte pass. Reiser du i Norden trenger du ikke pass, men skal du reise utenfor Norden med fly krever flyselskaper pass som identifikasjon. Det norske pass tar deg ikke med inn i alle land uten at du først har fått tillatelse til å være der. Visumregler er noe som gjelder i alle land. Sjekk derfor at du kan komme inn i det landet du skal reise til med det passet du har. Trenger du visum kjøpes det. Søk i god tid på visum fordi søknadsprosessen hos flere land tar tid.

Reiseforsikring

Det koster å reise, men det kan koste enda mer om du er forsinket eller om du roter deg bort i noe som påfører skader. Får du frastjålet dine eiendeler på tur så taper du penger. Bruk en reiseforsikring fordi en reiseforsikring gjør at du får tilbake penger for de verdier som du har mistet. Sjekk om din reiseforsikring gjelder for det landet du skal til. Har du reiseforsikring på jobb kan det kun gjelde jobb. Da er det viktig at du har en egen privat som passer for deg.

Mobilbruk i utlandet

Alle har en eller flere mobiler med seg på tur. Det er jo slik nå at ingen går uten mobiltelefon. Mobiltelefon er veldig praktisk. Du kan ringe, undersøke på internett og bruke kartet til å komme deg hvor du vil. Mange bruker e-post til jobb og på den måten har man jobben i lomma hele reisen. Kostnaden ved bruk av mobil i utlandet varierer veldig. Norske abonnement kan brukes til samme priser som i Norge i EU, men er man på tur utenfor EU kan det fort bli dyrt. Da er det viktig at du undersøker priser på ringing og databruk før du drar på tur.

Lag en sjekkliste

Alle turer krever oversikt. Lag en sjekk liste for din tur slik at du har kontroll på alt det som må med og alt det du skal gjøre underveis. Turer kan fort bli litt mindre artige om du glemmer ting eller roter bort viktige papirer som gjør at du mister tid eller opplevelser.