• Nytt medlem

  OPPLÆRING
  EN ALLSIDIG HOBBY
  Enten du er helt ny eller er en dreven F3A pilot finnes det mange utfordringer. Man lærer fort om motorer, elektronikk, aerodynamikk, radio og frekvenser, samt bygge og utforme. Men man trenger ikke vite mye om dette for å komme igang.

  Modellfly er gøy fordi:
  Det er teknisk – du lærer å bygge og utforme..
  Det er sosialt – du er sammen med andre(alder spiller ingen rolle).
  Det er flyving – Action og spenning.

  NYBEGYNNER
  Scenen er kjent. Du har bygget et fint fly, ingen skjevheter, motoren går bra, radioen har full rekkevidde, du går å teller på knappene: skal, skal ikke, skal, skal ikke… Det blir som regel skal. Din første tur er allerede i gang. Som regel går det ikke bra. Du hadde tenkt å lære deg å ta av, fly og lande på en gang, helt alene…

  SKOLEPROGRAMMET
  KMFK har knyttet seg til skoleprogrammet som kjøres via NLF(Norges Luftsportforbund), her er det mulighet for å få modellflybevis (A-bevis) gjennom en praktisk og en teoretisk prøve.

  Vanligvis trenger man 4-10 turer med lærer. Læretiden kan kortes betraktelig ned ved å trene i simulator. FMS er en gratis simulator som kan lastes ned fra http://n.ethz.ch/student/mmoeller/fms/index_e.html

  Opplæring begynner med en gjennomgang av radioens og flyets funksjoner. Så trener man på å “holde flyet i lufta”, for deretter å gå over på riktig svingteknikk, take off og landing.

  Erfaring viser at det er mest effektivt å få intensiv opplæring og trening i starten.

  Prisen for opplæringen er 30 kroner for en tur a ca.15 minutter. Dette er en god investering sammenlignet med “kræsj og lim” metoden.

  Er du interessert i opplæring eller en prøvetur, kan du kontakte en av instruktørene i klubben:
  Henrik(Fly og Helikopter) telefon 926 65 486
  Ole Martin(Fly) telefon 970 63 758

  Deretter er det du selv som må øve, øve og atter øve.

  INNMELDING

  Alle medlemmer av KMFK er forpliktet til å bidra med dugnadsinnsats i forbindelse med Notoddenstevnet. Notoddenstevnet er KMFKs hovedinntekskilde og er nødvendig for bl.a. å kunne drifte flyplassen i Sandsvær.

  Alle medlemmer må sette seg inn i og følge vårt flyplassreglement.

  Nye medlemmer kan bruke melwin.nak.no for innmelding i kmfk.

  Prisene inkluderer medlemskap i Kongsberg Modellflyklubb og Norges Luftsportforbund, samt tidsskriftet Modellflyinformasjon(MI) fritt tilsendt.

  Medlemstype Pris Alder(år)
  Modellmedlem 700,- >25,<67
  Familiemedlem 410,- alle
  Ungdomsmedlem 160,- 13-19
  Juniormedlem 580,- 20-25
  Barnemedlem 105,- <13
  Pensjonistmedlem 410,- >67,100%ufør